Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan, of zijn de verhalen over zijn leven verzonnen? De discussie daarover wordt al meer dan honderd gevoerd.

De bekende gereformeerde theoloog Cees den Heyer en de Haagse predikant Arne Jonges gaan er mee door, aan de hand van hun onlangs verschenen boeken.

Dat gebeurt op dinsdagavond 20 februari 2018 in de Houtrustkerk in Den Haag.

In december 2017 verscheen Jezus, een mensenleven van Den Heyer. In het verleden wist de theoloog de Gereformeerde Kerken te shockeren met uitspraken over de verzoening. In dit boek moet de Zoon van God er aan geloven: 'Jezus was een mens van vlees en bloed, 'een mens onder de mensen', een mens die door zijn doen en laten de aandacht trok, een charismatische persoonlijkheid die indruk maakte op zijn tijdgenoten en volgelingen’, aldus de auteur. Zijn ruim zeshonderd pagina's tellende dikke pil is 'een spraakmakend historisch monument' laat de uitgever weten.

Arne Jonges was predikant van de Houtrustkerk en actief voor de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten. Hij is een nazaat de theoloog die de discussie over de historiciteit van Jezus naar Nederland heeft gebracht. De verre nazaat wil met zijn nieuwe publicatie Angst voor de mythe eens en voor altijd duidelijk maken dat we niets zeker kunnen weten over Jezus. De man is veel meer een mythe. Zijn boek zal tijdens het debat in Den Haag gepresenteerd worden.

Met hun opvattingen gaan de twee heren lijnrecht in tegen de klassieke geloofsopvattingen van de kerk. Wat betekent dit voor het geloof? Heeft een dominee nog wat te vertellen als Jezus een mythe is?

Tijdens de avond op 20 februari lichten de theologen hun boeken toe waarna ze met elkaar en het publiek in debat gaan. Na de boekpresentatie van Angst voor de mythe is er een afsluitende borrel. Beide boeken zullen tijdens het evenement te koop zijn.

Bestel het boek hier

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Abonneer u nu op de nieuwsbrief

 

Deel dit