Kerstbundel 2019: Een nieuwe wereld

Kerstbundel 2019: Een nieuwe wereld

De geboorte van Jezus luidde een nieuwe wereld in, maar hoe staat het daar anno 2019 mee? Wat verstaan we onder een nieuwe wereld, komt die nog of maken de klimaatveranderingen elke toekomst onmogelijk?

In de jaarlijkse kerstbundel van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) laten voorgangers hun gedachte hier over gaan. Wat mogen we nog verwachten?

‘Kerst helpt ons om elk jaar weer het ideaal van een nieuwe wereld voor ogen te stellen,’ concludeert de Zuid-Hollandse predikant Martine Wassenaar. Ze houdt niet van doemscenario’s over een wereld die kapot gaat. Ze wil samen met andere hier en nu werken aan die betere wereld.

Zo denkt ook de Noord-Hollandse predikant Henri Frölich. ‘Een nieuwe wereld begint bij jezelf!’ roept hij. Natuurlijk kunnen we niet al het kwaad in een keer uit de wereld verbannen, maar kleine beetjes helpen. En daarom klom Frölich zelf op de fiets.

De Drentse voorganger Helene Westerik schrijft over de spanning van het ontdekken van een nieuwe wereld en het verlangen naar je eigen vertrouwde wereld. Het kerstfeest geeft dan soms rust.

En hoe zit het dan met alle (bijbelse) verhalen over de eindtijd? Laten we er voor zorgen dat die ons niet pessimistisch maken, concludeert de Drentse predikant Wouter Slob. Laten we juist met een positief gevoel werken aan een betere wereld!

De bundel is een product van de VVP, voor iedereen die zich op een vrijzinnige manier wil laten inspireren. Vele gemeentes sturen deze bundel als blijk van medeleven naar zieken en mensen op leeftijd. Ook wordt het boekje gebruikt als een extra attentie bij een pastoraal bezoek vlak voor de feestdagen. En soms gaat de kerstbundel als kerstgroet van de gemeente naar alle leden.

De prijs bedraagt € 3,50 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs € 3,25 en vanaf 50 exemplaren € 2,95.

De Kerstbundel kunt u hier bestellen

Deel dit