Vrijzinnige kerstbundel 2017 over het streven naar vrede

Vrijzinnige kerstbundel 2017 over het streven naar vrede

De vrijzinnige kerstbundel van 2017 staat in het teken van ‘vrede op aarde’. Naar dat thema kunnen mensen op verschillende manieren naar kijken. 

De kerstperiode is bij uitstek de periode om te dromen over tijden van vrede. Maar is wereldvrede eigenlijk wel haalbaar? Volgens militair Roeland is het een onmogelijk utopie. In de vrijzinnige kerstbundel van 2017 wordt hij geïnterviewd. ‘Er zullen altijd conflicten ontstaan. Dat zit in de aard van de mens. Daarom is Defensie altijd nodig om waar dan ook ter wereld de vrede weer terug te brengen’. Zelf is hij uitgezonden geweest naar Mali.

Predikant Henri Frölich is met zijn bijdrage in de kerstbundel echter een stuk optimistischer. Hij las dat het eigenlijk steeds beter gaat in de wereld: er zijn nog nooit zo weinig gewelddadige conflicten geweest als nu. Het gaat geweldig! Wereldvrede is misschien enkel nog een kwestie van geduld.

Volgens predikant Anneke van der Velde zijn we allemaal boodschappers van vrede. Ook al zijn we niet perfect: er schuilt meer in ons dan we soms denken.

Dominee Carla Schoonenberg ziet de kwetsbaarheid maar ook de kracht van het geboorteverhaal: ‘Er is nog plaats in de herberg van vrede op aarde zolang er maar ruimte gemaakt wordt’.

cover kerstbundel klaarDe bundel is niet alleen bedoeld voor leden van de VVP, maar voor iedereen die zich op een vrijzinnige manier wil laten inspireren. Vele gemeentes sturen deze bundel als blijk van medeleven naar zieken en mensen op leeftijd. Ook wordt het boekje gebruikt als een extra attentie bij een pastoraal bezoek vlak voor de feestdagen. En soms gaat de kerstbundel als kerstgroet van de gemeente naar alle leden. 

De prijs bedraagt € 3,50 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs
€ 3,25 en vanaf 50 exemplaren € 2,95. U kunt bestellen via info@vrijzinnig.nl via 030-8801497 of via het online bestelformulier


Deel dit