VrijZinnig in het teken van Rembrandt

VrijZinnig in het teken van Rembrandt

De nieuwe VrijZinnig – het tijdschrift van de VVP – staat in het teken van de Rembrandt-dag die op 22 november wordt georganiseerd.

Tijdens deze dag in het vrijzinnig centrum Vrijburg in Amsterdam zal Gerda Hoekveld een lezing verzorgen over de vrijzinnige boodschap in Rembrandt’s werken. In de VrijZinnig geeft zij al een korte inleiding in het artikel ‘Rembrandt koos partij – en koos de vrijzinnigheid’. ‘Zijn in beeld gebrachte bijbelverhalen lezen als kritische commentaren op theologische leerstukken’, schrijft zij.

In het tijdschrift schrijft ook kunsthistoricus Sophie Oosterwijk een artikel over de bijbelse werken van Neerlands bekendste schilder. Verder laat de redactie zich uit over hun favorietste Rembrandt-schilderij.

Tijdens de Rembrandt-dag op 22 november zal naast Hoekveld ook Corrie Jacobs een lezing verzorgen en wordt een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum. De dag wordt georganiseerd door de VVP maar is toegankelijk voor iedereen. Opgave kan via de mail (info@vrijzinnig.nl) of via de telefoon (030-2322155).

De VrijZinnig is hier digitaal te lezen.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?