Irenekerk

Welkom

op de site van de Irenekerk 

irenekerk1

                                                                                          Irenekerk

Weet u waar de Irenekerk voor staat?

De Irenekerk is een protestantse kerk te midden van veel andere protestantse kerken in Ridderkerk. Het bijzondere van de Irenekerk is, dat het een kerk is die voor heel Ridderkerk en omstreken functioneert. De Irenekerk wil een open, ruimdenkende, tolerante en niet-dogmatische kerk zijn die ruimte biedt aan een grote verscheidenheid van persoonlijke geloofsopvattingen binnen de gezamenlijke beleving in de Irenekerk

 

Voor het laatst bijgewerkt op 6-10-2019

Laatste wijzigingen:
Expositie Dr. Dietrich Bonhoeffer
Publicaties/Dietrich Bonhoeffer
Foto's opening expositie Dietrich Bonhoeffer

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Expositie dr. Dietrich Bonhoeffer

Hommage aan dr. Dietrich Bonhoeffer
 
Op zaterdag 5 oktober om 13.30 uur wordt een expositie geopend in de Irenekerk, Electroplantsoen 17-19, Ridderkerk als eerbetoon aan dr. Dietrich Bonhoeffer.
In ons land wordt dit en het komende jaar 75 jaar bevrijding herdacht. Het is  ook 75 jaar geleden dat dr. Bonhoeffer, een bekende Duitse theoloog, ter dood werd gebracht wegens zijn verzet tegen Hitler en het nazisme. Hij was betrokken bij de aanslag op Hitler in juli 1944, die echter mislukte. Toen zijn betrokkenheid bleek werd Bonhoeffer gevangengenomen en in april 1945 opgehangen na een persoonlijke beslissing van Hitler.
Dr. Bonhoeffer schreef brieven, boeken, gedichten en gebeden, die tot op de dag van vandaag mensen inspireren. Zo vervaardigde de kunstenares Jeltje Hoogenkampschilderijen, de dichteres Corrie Kopmels schreef gedichten en de componist Rene van Loenen toonzette liederen. Hiervan is een door Nederland reizende expositie samengesteld, die van 5 - 26 oktober iedere zaterdag van 13.30 - 16.30 uur te zien is in de Irenekerk.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de vaste organisten en een zanggroep.
Op zaterdag 5 oktober om 11.10 zal ds. Piet Taselaar een en ander vertellen bij Radio Ridderkerk.