Irenekerk

Ridderkerkse orgeldag 9 september

Op zaterdag 9 september 2017 is het weer Nationale Orgeldag en wordt voor de vierde keer de Ridderkerkse Orgeldag georganiseerd. Na het succes van de voorgaande keren in 2008, 2010 en 2016 worden ook nu weer drie Ridderkerkse orgels gepresenteerd met een toegankelijk miniconcert. ’s Avonds is er een afsluitend concert in de Ichthuskerk, dat in het teken staat van het 50-jarig jubileum van het Leeflang-orgel.

Het eerste miniconcert wordt om 10:30 uur gehouden op het huisorgel van dhr. Verwijs, Meerkoet 9. Dit orgel is gebouwd door fa. Elbertse en is slechts zeer zelden te beluisteren. Na een toelichting van dhr. Verwijs speelt Jan Peter Teeuw een programma met werken van o.a. Bach en Wesley.

Op het Scheuerman-orgel van de Goede Herderkerk, Seringenstraat 1, wordt om 13:00 uur het tweede miniconcert gehouden. Organisten zijn dan ????? en Jan Peter Teeuw. Ze spelen werken van o.a. Widor, en enkele improvisaties.

Het derde miniconcert vindt om 15:30 uur plaats op het Verduyn-orgel van de Irenekerk, Electropark 17-19. De organisten Herman Houweling en Jan Huizer en Jan Peter Teeuw verzorgen het concert. Op dit moment zijn de werken nog niet bekend.

Om 20:00 uur vindt het slotconcert van de orgeldag plaats in de Ichthuskerk in Ridderkerk, waar het Leeflang-orgel dit jaar 50 jaar geleden gebouwd werd. De organisten Arjan Kuiper, Erik Droogendijk, Mark de Jong, Lydia de Jong en Jan Peter Teeuw spelen een gevarieerd programma met werken van o.a. Walther, Bach en Keijzer. Ook is er diverse keren samenzang.

De drie miniconcerten duren ongeveer een halfuur, het slotconcert ongeveer vijf kwartier. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Wel is er na afloop een collecte voor de onkosten van deze orgeldag.

In het programmaboekje zal meer informatie over de bespeelde orgels te vinden zijn. Na afloop zijn er cd’s van de organisten verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden op www.janpeterteeuw.nl.

Iedereen van harte welkom!

Zoeken

Contact

Irenekerk

Electropark 17-19,(achter Oranjestraat 32a)

2983 GV RIDDERKERK

Scriba Mieke Taselaar-van Noordenne scriba@irenekerk.nl

tel. 0180-397452

 

 

Agenda

16 Aug 2018
Irenekerk

Kerkenraadsvergadering


19 Aug 2018
Irenekerk

Kerkdienst (mevr. L. Kromhout)


26 Aug 2018
Irenekerk

Kerkdienst (ds. A. Lenselink)