Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Ons corona-reglement

Stoelen

We zijn weer begonnen met onze samenkomsten, na enkele maanden met alleen online-diensten. Maar we willen ons wel aan bepaalde regels houden, voor de gezondheid van anderen en die van onszelf. Kijk hier voor ons COVID-19 reglement.

Vrede in tijden van onvrede

Warejacob

Vlak voor zijn dood spreekt Jezus over vrede. Dat klinkt ook vandaag de dag indringend, te midden van alle onvrede. Ds. Kwant moet denken aan Jacob die zijn broer Ezau onder ogen komt. Luister hier naar wat beide verhalen met elkaar te maken hebben. 

Eind goed al goed

Goed gesprek

Ga niet bij de pakken neerzitten, ook niet in deze coronatijd. Wees opgewekt vanwege de grote liefde waarmee God ons heeft liefgehad. Wees aardig in het gesprek met anderen. Want de tijden zijn wat wij ervan maken, zegt ds. Hartogsveld.

Wees vrij om zelf te kiezen

Jezusendewetgeleerde

Kiezen doen we zelden autonoom. Sommige mensen zijn er echt op uit om ons te beïnvloeden. Ds. Verspui gaat in op een verhaal over de Farizeeën die mensen willen sturen met hun strike opvattingen. Jezus bevrijdt ons juist daarvan.

Geen woorden maar daden

Tempelreiniging klein

De lezing van deze zondag, over de tempelreiniging, klinkt bekend. Maar wat staat er eigenlijk? Dat Jezus het niet bij woorden liet, maar ook in zijn daden liet zien waar het God om te doen is., zegt ds. Hartogsveld. De ziel moet terug in de godsdienst!

De geschiedenis is actueel

Jezus eenzame plaatsen

Iedere regering heeft de plicht om de bevolking te beschermen tegen onheil. Wat ook van alle tijden is, is dat naar zondebokken wordt gezocht als er onheil uitbreekt. Ds. Hartogsveld leest een verhaal uit Marcus waarin dat ook gebeurt. 

[12 3 4 5  >>