Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Het vuur van de geest is nodig

Pinksteren

We hebben de zon nodig van de Geest, die oplichtende verwarmende tongen, die de kou uit onze wereld en ook uit onze Kerk kunnen verdrijven. De kou van de dubbele moraal van mensen die alleen naar anderen wijzen, zegt ds. Hartogsveld.

Pasen en Pinksteren op een dag

Hemelvaart

Hemelvaart staat voor afscheid nemen en vooruitkijken. De Bijbel vertelt dat Jezus na Pasen niet echt weg is, maar door zijn geest van waarde blijft voor mensen en voor God, zegt ds. Kwant. Pasen, Hemelvaart en Pinksteren vallen op 1 dag.

De Geest maakt geen onderscheid

Paulus spreekt klein

We ontmoeten Gods Geest als we bijeen zijn en elkaar vasthouden en waarderen. Als we elkaar respecteren zoals we zijn. Gods Geest maakt geen onderscheid, zegt ds. Hartogsveld. Dan wij dus ook niet.

Wat is christendom vandaag

Steniging

Ds. Hartogsveld heeft het over goden en mensen, massa, menigte en gemeente en wat waar is. Centraal staat de apostel Paulus die in Lystra na een genezing als god wordt gezien, maar daarna, als hij dat niet blijkt te zijn, wordt gestenigd.

Er komen betere tijden

Oekraine

We zien om ons heen oorlog en strijd. Waar blijven de beloofde betere tijden? Die komen eraan. Ds. J. de Waard ziet een nieuw tijdperk aanbreken waarin God ons van binnenuit wil bezielen. Een troostrijk beeld, zo concludeert De Waard.

Houd moed, er is een weg

Wonderbare visvangst

Journaals schotelen ons elke dag nieuwe ellende voor. Hoe kunnen we vertrouwen houden? Ds. Ottens kijkt naar de lege netten van de discipelen die ongedacht toch vol komen. En Petrus krijgt na afloop een tweede kans. Blijf hopen!

[12 3 4 5  >>