Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Ons corona-reglement

Stoelen

We zijn weer begonnen met onze samenkomsten, na enkele maanden met alleen online-diensten. Maar we willen ons wel aan bepaalde regels houden, voor de gezondheid van anderen en die van onszelf. Kijk hier voor ons COVID-19 reglement.

Weg met de eigen goden

Jozua

Jozua belooft dat hij en zijn huis God dienen. Dat is fundamentele kritiek op onze huizen en wat daar leeft en geloofd wordt, zegt ds. Hartogsveld. Het is een afrekening met een gedomesticeerde God, folklore en nostalgie.

Zoeken naar zin

Spijziging

Wat is er veel gebeurd de afgelopen dagen! Het vliegt ons naar de keel. We zijn als de ontredderde mensen in Galilea. Jezus ziet hen met ontferming aan. Ook ons, als we zoeken naar zin, zegt ds. Hartogsveld.

Boodschap Jezus is ongemakkelijk

Rijke jongeling

Jezus draait onze waarden om, zegt ds. Ottens. Waar in onze wereld geld, bezig en aanzien belangrijk zijn, stelt Jezus het delen en het dienen voorop. Dat is ongemakkelijk, omdat wij zo rijk zijn. Maar er gaat ook iets troostends vanuit.

Lucht en leegte

Pecunia klein

Is de Bijbel anti-rijkdom? Welnee, zegt ds. Ottens. Maar pas op: maak van rijkdom geen doel op zich. Prediker leert al dat er een tijd is van zaaien en oogsten, van verzamelen en weg gooien. Het kan kortom verkeren, zoals Bredero al leerde.

'Het leven duurt maar even'

Lelien des velds

Prediker zei het al: alles is lucht en leegte. Dat geldt vooral voor wat je doet om mee te tellen in de ogen van anderen, vult Jezus aan. Want zo leg je jezelf teveel druk op. Wat je leven echt zin en inhoud geeft, is je inzetten voor anderen, zegt ds. Verspui.

[12 3 4 5  >>