Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Geloof dat bergen verzet?

Geloof dat bergen verzet

Geloof dat bergen kan verzetten... Soms willen we dat allemaal wel. Dan lukt alles, zo lijkt Jezus ons te beloven, zelfs een berg in zee gooien. Maar is Hij echt zo positief over geloof dat bergen verzet, vraagt ds. A.P.B. van Meeteren zich af?

Balk en splinter moeten allebei weg

Balk en splinter

Het verhaal van de balk en de splinter kunnen we lezen als een oproep om ons niet met een ander te bemoeien. We zien het zelf immers ook niet goed. Maar... we moeten onszelf en de ander juist helpen, zegt ds. Hartogsveld.

Ons Kerkblad is uit

Kerkblad aankondigingOns kerkblad is uit! Binnenkort ontvangen onze leden het in de bus, maar het blad is nu al online in te zien. Lees alles over onze diensten, welke voorgangers er komen en bekijk de bijdragen van de predikant en het bestuur.

Laat een ander zichzelf zijn

Rapunzeltoren2

Wat hebben judoka Dennis van der Geest, sprookjesprinses Raponsje en de dochter van een vrouw uit Tyrus met elkaar te maken? Aries van Meeteren laat een ander licht schijnen op het verhaal van de moeder die Jezus smeekt: "Help mij toch!"

De wurm in de juttepeer

Appel met worm

Annie M.G. Schmidt schreef een gedicht over de wurm in de juttepeer. Ze beschrijft hoe mensen omgaan met tegenslag: met verdriet, walging, strijd of door er omheen te eten. Ds. Ottens voegt nog een Bijbelse reactie toe: de klacht.

Een waaier van geluk

Geluk klein

Was geluk alleen toen heel gewoon? Ds. Annemike van der Meiden neemt het begrip in de mond en proeft ervan. Wat is geluk? Wat valt erover te zeggen. Neem ervan mee wat je aanspreekt, laat liggen waar je niets mee kunt.

[12 3 4 5  >>