Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Een waaier van geluk

Geluk klein

Was geluk alleen toen heel gewoon? Ds. Annemike van der Meiden neemt het begrip in de mond en proeft ervan. Wat is geluk? Wat valt erover te zeggen. Neem ervan mee wat je aanspreekt, laat liggen waar je niets mee kunt.

Uit het schemerduister

Bergrede2

Jezus steekt de loftrompet over armoede, honger, verdriet en vervolging. Waarom? Bij ds. Hartogsveld gaan alle stekels overeind staan. Maar wat Jezus bedoelt is dat uitgerekend naar hén Gods liefde uitgaat. Hij haalt hen uit het schemerduister.

Er is maar één ding nodig (of twee)

Jezusendewetgeleerde

De verhalen over de barmhartige Samaritaan en de zussen Martha en Maria laten zich lezen als een tweeluik. Het ene verhaal is een aanvulling en een correctie op het andere. En dat levert een interessante uitleg uit, zegt ds. Aries van Meeteren.

Geloof heeft geen nut maar wel zin

Jezuswashier

Jezus verandert water in wijn. Heeft Hij dat echt gedaan? Hij laat ons anders kijken naar wat er om ons heen is. Dingen die geen nut hebben, geeft Hij zin. Wat gewoon is, blijkt ongewoon te zijn. Wat water is, wordt wijn, zegt ds. Ivo de Jong.

Weet je gekend

Margritte

Wees jezelf, horen we overal. Maar wat is ons zelf? Ons ware zelf? Kunnen we dat ooit kennen? Ds. Walburg pakt er Psalm 139 bij die een andere weg wijst: we zijn gekend. Niet door een boeman-god, maar door een God die ons liefheeft.

De wegen van de geest

Jan klein

In de laatste dienst van het kalenderjaar nemen we afscheid van onze vaste organist. Ds. Hartogsveld staat in zijn overdenking stil bij hoe muziek en andere kunst ons kunnen raken, door de werking van de Heilige Geest.

[12 3 4 5  >>