Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Ons corona-reglement

Stoelen

We zijn weer begonnen met onze samenkomsten, na enkele maanden met alleen online-diensten. Maar we willen ons wel aan bepaalde regels houden, voor de gezondheid van anderen en die van onszelf. Kijk hier voor ons COVID-19 reglement.

Er wordt een beroep op ons gedaan

Stormopzee

De Bijbel roept ons in tal van verhalen op om niet bang te zijn, maar op te vertrouwen op God. Ds. Hartogsveld pakt er twee van zulke verhalen bij, namelijk het antwoord van God aan Job en de storm op het Meer van Galilea.

Oogsten met Pinksteren

Pinksteren free

Pinksteren is van oorsprong een oogstfeest. Joden vieren dan de eerste tarweoogst. Ook het christelijke Pinksterfeest kan een oogstfeest zijn als wij de oren en ogen van Gods Geest willen zijn, zegt ds. Hartogsveld.

'Mind the gap'

Hemelvaart

Het is goed dat Jezus met Hemelvaart zijn leerlingen achterliet. We zullen het zelf moeten doen, zegt ds. Ivo de Jong. Maar pas op. Dat gaat nooit zonder fouten. De wereld is niet maakbaar. Niets is ooit af. Mind the gap.

Ons Kerkbladarchief staat online

Archiefklein

De afgelopen jaren is ons Kerkbladenarchief gedigitaliseerd. Een greep uit de jaargangen staat nu online. Het gaat om de periode 1960-1999. Pure nostalgie! Kijk in ons menu onder 'downloads' en kies voor een decennium.

Leef als mens uit een stuk

YinYang

Ds. De Waard draagt een yin yang-speldje, als symbool voor het feit dat zwart en wit in elkaar overlopen. Mensen zijn niet goed of slecht. Wie dat eenmaal erkent, ook van zichzelf, leeft als mens uit een stuk.

[12 3 4 5  >>