Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Kiezen voor woorden die helen

Steniging Stefanus

Mensen die bereid zijn om tot het uiterste te gaan voor liefde en rechtvaardigheid, kunnen te maken krijgen met veel tegenstand, zoals Stefanus. Aan welke kant staan wij? Kiezen we voor woorden die helen of die kwetsen, zegt ds. Hartogsveld.

'Ik ben de levensweg'

Jezusendewetgeleerde

Ds. Henk Hartogsveld bespreekt een lastige tekst uit Johannes 14. "Ik ben de levensweg", zegt Jezus daarin. Wat Hij bedoelt is zijn manier van kijken naar andere mensen, met de ogen van een kind, van een zieke, van een vluchteling. 

Ik wil de zon op mijn gezicht

Ark van Noach copy

Soms kunnen we ons opgesloten voelen, als Noach in de ark. Ook de leerlingen van Jezus zitten met de deuren dicht bij elkaar. Maar ark gaat weer open en ook de leerlingen staan op. Het zijn Paasverhalen, zegt ds. Verspui.

Verlangen naar het licht van Pasen

Pasen opstanding

Kun je Pasen voelen in je leven? Als je weet dat je nog maar kort te leven hebt, kan Pasen betekenen dat je niet bang hoeft te zijn. Dat je net als Jezus mag geloven dat God ons zal opvangen na de dood, zegt ds. Hartogsveld.

Jezus reikt het leven uit

Avondmaal

Jezus viert zijn laatste avondmaal met zijn leerlingen. Leerlingen die Hem niet begrijpen, die de plank misslaan. Jezus wast hen zelfs de voeten. De maaltijd en de voetwassing beelden bij uitstek uit wat Jezus heeft willen voorleven, zegt ds. Hartogsveld.

Zijn wij er?

Bartimeus

Het is niet moeilijk om bij mensen te zijn als het ze goed gaat. Maar de uitnodiging van het evangelie is om er ook te zijn als het mensen tegen zit. Jezus is het voorbeeld als hij niet voorbijgaat aan een blinde man, zegt ds. Verburg.

[12 3 4 5  >>