Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

De wegen van de geest

Jan klein

In de laatste dienst van het kalenderjaar nemen we afscheid van onze vaste organist. Ds. Hartogsveld staat in zijn overdenking stil bij hoe muziek en andere kunst ons kunnen raken, door de werking van de Heilige Geest.

Stem van ons verlangen

Bellenblaas

Dromen zijn de stem van ons verlangen. We dromen van een betere versie van onszelf, een ander leven. Een leven waarin we compleet zijn. We dromen, met Jesaja, over een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, zegt ds. J. de Waard.

'Er is geen mand'

Mand

Advent is uitkijken naar de komst van dat wat wij verwachten. Het goede nieuws is: er is geen begrenzing aan onze dromen of verwachtingen. Zeker niet als je de goede kant op kijkt. Zoek de schat in jezelf, zegt ds. Annemike van der Meiden.

Hoe kijken wij naar elkaar?

Gospel of Luke small

In de Kerstnacht zongen de engelen over Gods welbehagen in ons. Ouderwets woorden? Of snappen we eigenlijk heel goed waar het over gaat? Kijken wij nog wel met welbehagen naar elkaar, vraagt ds. Hartogsveld zich af.

Dromen voor de wereld

Magnificat

Advent is dromen. Het is uitzien naar wat nieuws, naar verandering. Vaak gaan onze dromen weinig verder dan ons eigen leven. Maar Maria kijkt verder. Zij verbreedt onze horizon, zegt ds. Th. Verspui in de kerstzangdienst.

Hoop heeft twee dochters

Hartje

Advent is een tijd van hoop. Maar hoe hoopvol een mens ook kan zijn, er kan een omslagpunt komen waarop hoop omslaat in cynisme. Maar ds. Hartogsveld roept op om te blijven hopen. Een mens groeit met de hoop die in hem is.

[12 3 4 5  >>