Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Het begint met de viering

Witte Donderdag

Als er iets is dat ons de moed en de wijsheid schenkt om onze koers uit te zetten in de woestijn van het bestaan is het de wetenschap dat we niet alleen zijn, zegt ds. Hartogsveld tijdens onze Witte-Donderdagviering.

Weerstaan of meegaan

Palmpasen 3

Daar staan we dan met ons palmtakje. Net nog de koning mee toegezwaaid bij zijn intocht. Maar nu valt hij toch tegen. Ds. Hartogsveld roept op om het takje niet weg te gooien. Wij dragen slechts een tak, Hij een kruis.

Vrede in tijden van onvrede

Warejacob

Vlak voor zijn dood spreekt Jezus over vrede. Dat klinkt ook vandaag de dag indringend, te midden van alle onvrede. Ds. Kwant moet denken aan Jacob die zijn broer Ezau onder ogen komt. Luister hier naar wat beide verhalen met elkaar te maken hebben. 

Eind goed al goed

Goed gesprek

Ga niet bij de pakken neerzitten, ook niet in deze coronatijd. Wees opgewekt vanwege de grote liefde waarmee God ons heeft liefgehad. Wees aardig in het gesprek met anderen. Want de tijden zijn wat wij ervan maken, zegt ds. Hartogsveld.

Wees vrij om zelf te kiezen

Jezusendewetgeleerde

Kiezen doen we zelden autonoom. Sommige mensen zijn er echt op uit om ons te beïnvloeden. Ds. Verspui gaat in op een verhaal over de Farizeeën die mensen willen sturen met hun strike opvattingen. Jezus bevrijdt ons juist daarvan.

Geen woorden maar daden

Tempelreiniging klein

De lezing van deze zondag, over de tempelreiniging, klinkt bekend. Maar wat staat er eigenlijk? Dat Jezus het niet bij woorden liet, maar ook in zijn daden liet zien waar het God om te doen is., zegt ds. Hartogsveld. De ziel moet terug in de godsdienst!

<<  1 [23 4 5 6  >>