Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

De geschiedenis is actueel

Jezus eenzame plaatsen

Iedere regering heeft de plicht om de bevolking te beschermen tegen onheil. Wat ook van alle tijden is, is dat naar zondebokken wordt gezocht als er onheil uitbreekt. Ds. Hartogsveld leest een verhaal uit Marcus waarin dat ook gebeurt. 

'Mensch, durf te leven'

Paardenbloem

Mozes houdt op de grens van het beloofde land een toespraak die volgens ds. Ottens lijkt op een bekend lied van Dirk Witte uit 1917: Mensch, durf te leven: "Het leven is heerlijk, het leven is mooi, maar vlieg uit in de lucht en kruip niet in een kooi."

Consequent kiezen voor het goede

Onreine geest

Onreine geesten in de Bijbel staan voor alles wat ons afhoudt van het goede. De evangelist Marcus vertelt een verhaal over iemand die van zo'n geest wordt genezen. De bedoeling van dit verhaal is duidelijk: sluit je aanbij de goede geest, zegt ds. Hartogsveld.

Blijf geloven in het goede!

Jozef deelt koren uit

Ds. Kwant roept ons op om ondanks de coronacrisis en de onzekere toekomst die voor ons ligt te blijven geloven in het goede. Om net als Jozef in Egypte, ondanks afgunst, tegenslag en valse beschuldigingen te blijven zien dat alles meewerkt ten goede.

Het boekje Jona als spiegel

Jona

Wat hebben Jona en de toeslagenaffaire met elkaar te maken? Zowel de profeet als de belastingdienst geven blijk van een wat betweterige houding. Zo van: ik ben oké, de anderen zijn niet oké. En hoe zit dat met ons, vraagt ds. Verspui zich af.

Word geen windvaan

Pijl

Wie zich niet laat voeden door het woord van God, wie niet met Hem verbonden is, die heeft geen vaste grond onder de voeten. Die waait alle kanten uit, leest ds. Hartogsveld in Psalm 1. Ga daarom met God het nieuwe jaar in.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>