Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Terug naar de kern

Vroegekerk

De kerk krimpt. Is dat iets om over te wanhopen? Nee, zegt Ds. De Waard. We gaan terug naar de kern, naar kleine geloofsgemeenschappen. Naar zoals het ooit begon.

Luisteren met je hart

Oorklein

Wie echt naar anderen wil luisteren, moet horen met het hart. Dat is een voorwaarde om goed samen te leven. Wie wil weten hoe dat moet, die zou eens naar Jezus moeten kijken, zegt ds. Hartogsveld.

Laat je denkraam open

Denkraam klein

Met boekenkennis timmeren we ons denkraam dicht, citeert ds. Annemike van der Meiden uit Marten Toonder. Zoek niet steeds naar antwoorden die er niet zijn, maar hou je denkraam open naar de toekomst toe.

Niet van brood alleen

He has got the whole world in his hands

God heeft voor ieder een hemels leven in petto. God redt. Het vertrouwen daarop kan ons op de been houden te midden van het leed dat soms toeslaat in ons leven of in dat van anderen, zegt ds. Hartogsveld.

Zoek het goede

Voetafdruk

"Waar leef je voor?", vraagt de profeet Amos. En dan zegt hij: Zoek het goede! Doorbreek het vooruitgangsgeloof dat meer altijd beter is. Want daarmee plunderen we de aarde, zegt ds. Hartogsveld.

Hopen tegen de klippen op

Hoop

Hoop gaat verder dan gewoon optimisme. Hoop blijft hopen, ook als alles hopeloos lijkt. Misschien is hoop daarom het grootste wonder in het verhaal over de opwekking van Lazarus, zegt ds. Aries van Meeteren.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>