Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Hemel of hel hangen van ons af

Sint maarten

Jezus vertelt een angstaanjagende gelijkenis over de schapen en de geiten. Maar Jezus is niet uit op bangmakerij. Hij schetst een reëel beeld van hoe we het voor elkaar tot een hemel of een hel kunnen maken, zegt mw. Verspui.

Geloof moet eenvoudig zijn

Reachout

Geloof moet eenvoudig zijn, leerde ds. De Waard van een toehoorder. We maken er te vaak iets moeilijks van. Maar geloof gaat niet om regels, maar om liefde, leven met een opmerkzaam hart waarmee we openstaan voor elkaar, zegt ds. De Waard.

Waar ben je dankbaar voor?

Oogstdienst2020

De herfst is van oudsher een mooi moment om stil te staan bij de oogst. Maar de herfst biedt ook gelegenheid om stil te staan bij het afgelopen jaar en na te gaan waar we dankbaar voor zijn, zegt ds. Hartogsveld.

Heling in het grensgebied

Syrfenvrouw

Jezus is op de vlucht en treft een vrouw op de vlucht. Er vindt een gedenkwaardige ontmoeting plaats die beiden verandert. Ze hervinden zichzelf en gaan vanaf dan met opgeheven hoofd hun eigen weg, zegt ds. De Waard.

Het draait niet om jou

Wijngaardwerkers

De gelijkenis van de werkers in de wijngaard lijkt om de werkers te gaan, maar het is de oogst die centraal staat, zegt ds. Hartogsveld. Het gaat niet om de werkers, het gaat niet om ons. Maar om onze taak in deze wereld.

Radicale vergeving

Vergeving

Lange tenen, een groot ‘ego’, eigenwaan, gebrek aan zelfkennis kunnen oorzaken zijn van verstoorde verhoudingen. We zien het dagelijks om ons heen. Jezus pleit voor radicale vergeving van elkaar, zegt ds. Hartogsveld.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>