Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

voorbeeld header achtergrond 

Nieuws

Ons corona-reglement

Stoelen

We zijn weer begonnen met onze samenkomsten, na enkele maanden met alleen online-diensten. Maar we willen ons wel aan bepaalde regels houden, voor de gezondheid van anderen en die van onszelf. Kijk hier voor ons COVID-19 reglement.

Leef als mens uit een stuk

YinYang

Ds. De Waard draagt een yin yang-speldje, als symbool voor het feit dat zwart en wit in elkaar overlopen. Mensen zijn niet goed of slecht. Wie dat eenmaal erkent, ook van zichzelf, leeft als mens uit een stuk.

Wij zijn die vrucht

Wijnranken

Jezus zegt: "Ik ben de stam van Gods druivenplant en jullie zijn de ranken." Wat bedoelt Hij daarmee? Het gaat om de verbondenheid, zegt ds. Hartogsveld. Alleen in verbinding met de wijkstok blijven de ranken in leven. En zullen ze vrucht dragen.

Emmaüs als les in luisteren

Emmausgangers2017

Het verhaal van de Emmaüsgangers laat zien: Jezus gaat mee, niet om ons bij onze haren vast te pakken om ons terug bij de les te sleuren, maar in eerste instantie om te luisteren. Laten wij dat ook doen, zegt ds. Hartogsveld.

Pasen is geen kinderlijke fantasie

Pasen opstanding

Hoe kijken wij naar het paasverhaal? Zoeken we naar een logische verklaring? Of zijn wij als Maria, die van binnenuit iets ervaart van het geheim dat wat dood lijkt weer levend kan worden, vraagt ds. Hartogsveld zich af.

Jezus' lijden maakt geschiedenis

Goede vrijdag

Je zou zomaar kunnen vergeten dat wat Jezus overkwam door de geschiedenis heen heel veel mensen is overkomen: terzijde geschoven en vermoord. Maar Jezus' dood is door een godswonder niet het einde gebleken, zegt ds. Hartogsveld.

[12 3 4 5  >>