Catrien Bos

Beschikbaar in Friesland.

'Elke dag is een uitnodiging’ is een gedicht van Marinus van den Berg dat mij elke dag opnieuw uitnodigt om het leven aan te gaan en open te staan voor de diversiteit van en in het leven.

 Catrien Bos

Levensbeschouwing

Eclectisch; met mijn wortels in de protestantse kerk, geleerd om breder en verder te kijken door het varen over de wereld, heb ik veel geleerd van en over andere geloven, religies en levensbeschouwingen, voel ik een sterke affiniteit met het Boeddhisme.

Ervaring en werkwijze

Na een studie medisch analist, heb ik op latere leeftijd theologie gestudeerd. Waarbij ik het leven kan zien als een stromende rivier met al zijn stroomversnellingen, watervallen, maar ook rustig stromend in de rivierbedding. Uiteindelijk uitkomend in de grote zee. Het leven heeft zijn kalme momenten, maar ook tijden dat het lijkt alsof alles op zijn kop staat door ziekte, eenzaamheid, burn-out, het wel of juist niet krijgen van kinderen. De uitzichtloosheid van het bestaan kan vragen opleveren alsook mogelijke maakbaarheid van het leven. De diagnose kanker, dementie, ALS  of ernstige depressie kan vragen oproepen over de eindigheid van ons leven en een milde dood. Allemaal onderwerpen waarover iemand misschien graag eens zou willen praten. 

Deel dit