Cisca Peters

Beschikbaar in Zuid-Holland en Zeeland.

There is a crack, a crack in everything 
That's how the light gets in.

Leonard Cohen 'Anthem' 

Cisca 1


Levensbeschouwing

Van huis uit katholiek, door atheïstische en new age periodes heen gegaan en daarna toch weer uitgekomen bij de christelijke traditie. Na het bij elkaar plakken van onderdelen uit die traditie en daarbuiten, die mij nog pasten en goed voelden, werd ik voorganger en jeugdwerker binnen de vrijzinnige kerken. In mijn vrije tijd ben ik in opleiding tot clown in de zorg (bij de Goudse clownschool) en met mijn ukelele en mijn living puppets ben ik bij kinderen helemaal in mijn element.

Ervaring en werkwijze

Ik werk als ambulant geestelijk begeleider binnen mijn eigen praktijk zinvollezorg en het centrum levensvragen Rijnmond. Dan kom ik bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving en kijk samen met hen waar er perspectief gevonden kan worden. Het samen ‘opdenken’ in moeilijke situaties leidt ook tot het vinden van nieuwe stromen. Als het leven verandert of eindig wordt dan is ‘het vinden van kwaliteit van leven en hoe er losgelaten kan worden’ te vergelijken met een zoektocht.

Expertise

Mijn expertise ligt in het meelopen in situaties van rouw en verlies. Gesprekken voeren rondom het levenseinde, zoeken naar grenzen / kwaliteit van leven, gevormd door de ervaringen van tien jaar zorg voor patiënten met ALS en hun gezinnen.

Daarbij is er echter ook ruimte voor een lach naast een traan. Humor is een eerste vorm van troost.

www.zinvollezorg.nl
www.centrumlevensvragenrijnmond.nlDeel dit