Hedi Hegeman

Beschikbaar voor de regio Groene Hart, en waar nodig daarbuiten (ZH/NH)

Ik heb geen boodschap, ik vergezel.

(Pater Van Kilsdonk)

Hedi Hegeman

Inspirerend fragment over jou:

wees niet bang, je mag opnieuw beginnen

Vastberaden doelbewust of aarzelend op de tast

houd je aan de regels volg je eigen zinnen

laat die hand maar los of pak er juist een vast. (Freek de Jonge)

Levensbeschouwing
Ik beschouw mezelf als een open, warm mens. Vol aandacht voor ieders eigen zoektocht door het leven. Een reis die ons moeilijkheden kost, maar ook veel kracht kan opleveren. Mijn roots zijn christelijk, maar ruim en vrijzinnig. En in mijn bescheiden mening en gevoelens durf ik vaak genoeg over het randje te gaan.

Ervaring en werkwijze

Momenteel werk ik als halftime voorgangster bij de Doopsgezinde Gemeente van de Haarlemmermeer. Mijn actieve en betrokken kerk staat in Hoofddorp, en ik mag daar er voor en tussen mijn medemensen zijn.

Eerder werkte ik als kunsthistoricus. Mijn zorg voor schoonheid kent een basis in de helende kracht van beelden en symbolen, buiten alle woorden om. Want creativiteit doet wonderen, voor ieder van ons.

Ik deed veel praktijkervaring op als ritueelbegeleidster. Onze behoefte aan zingeving blijkt het grootst, wanneer iemand sterft. Of als je een relatie aangaat of moet verbreken. Het hebben van kinderen, een baan, een huis, kost emoties, en juist ook het verlies daarvan.

Ziekte en rouw horen bij ieder leven. Maar het is de kracht van ons mensen, om daar mee om te kunnen gaan, die raakt. Al is daar tijd voor nodig. En het lef, open te staan voor leren van een ander. Maar dan loop ik graag even met je mee.

Deel dit