‘Die ik ben’ door Kirsten Benschop

‘Die ik ben’ door Kirsten Benschop

In haar theatersolo ‘Die ik ben’ graaft Kirsten Benschop diep naar binnen. Met de nodige (zelf)spot duikt ze in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Of willen we dat misschien ook niet? Verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn?

Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.

Deze voorstelling is een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin ‘geluk’ een doel op zich lijkt te zijn geworden. ‘Die ik ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want zou het leven niet veel eenvoudiger zijn als je de realiteit zoals die zich aandient accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

Kirsten Benschop zet met ‘Die ik ben’ een ijzersterke theatersolo neer waarin zij meer zichzelf is dan ooit. Verhalend, poëtisch, verstillend. Scherp en ontroerend, warm én humorvol.

Kirsten Benschop brengt inspiratietheater waarin het gaat over het leven zelf. Spiritualiteit speelt vaak een rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt.

Praktische informatie:

Te boeken vanaf 25 september 2018 t/m 30 juni 2019.
Duur voorstelling: ca. 80 minuten zonder pauze.
Nodig: speelvlak van 4 m breed en 3 m diep, neutrale, zo mogelijk 1-kleurige achterwand.
Kirsten zorgt zelf voor het geluid.

Tekst, spel, zang                             Kirsten Benschop
Gitaar, darboeka, muziek             Derk Groen
Spelregie                                          Margreet Blanken
Productie                                          K’onTour Theater

Download hier de flyer

Gevraagde vergoeding:

VVP-leden-verenigingen:                              € 255
VVP-aangesloten verenigingen:                 € 350
Overige gemeentes en verenigingen:      € 425

Bedragen zijn exclusief 6% btw en reiskosten (€ 0,23/km)

Deel dit