Nieuwe wegen voor bezinning en gesprek

Spreken over identiteit loopt al snel uit in een verhit debat. Maar waar hebben we het eigenlijk over als we over identiteit spreken, en hoe ‘werken’ identiteiten?

Voor jonge mensen is hun identiteit belangrijk: zij worstelen daar vaak mee. Identiteit lijkt minder vast te liggen. Wat betekent dat, juist ook voor ouders en grootouders? Hoe kunnen we met elkaar in gesprek blijven, en waar kunnen we van elkaar leren en elkaar ontmoeten?

In gesprek met denkers zoals Paul Ricoeur, Sinan Çankaya, Gloria Wekker, Kimberlé Crenshaw, Susan Brison en voorbeelden uit de praktijk van het studentenpastoraat onderzoeken we het thema identiteit en nemen we ook onze eigen identiteit onder de loep. Dat doen we op een speelse manier met methodieken die ingezet worden in het studentenpastoraat in Maastricht en Eindhoven.

Rachelle van Andel

Rachelle van Andel is remonstrants predikant en werkt als studentenpastor in Eindhoven en Maastricht in interculturele en internationale omgeving. Daarnaast is ze voorzitter van Geloof en Samenleving, de landelijke diaconie van de remonstranten. Graag doordenkt Rachelle de samenleving in al haar facetten, en onderzoekt ze hoe we met elkaar goed kunnen samenleven. Door welke verhalen laten wij ons leven leiden? Welke verhalen worden verteld, en welke verhalen stoppen we weg en begraven we diep in onszelf? Rachelle studeerde Wijsbegeerte in Antwerpen, Humanistiek in Utrecht en (Remonstrantse) Theologie en Religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Daarnaast volgde ze het leiderschapsprogramma Emoena en de opleiding participatief drama bij stichting Formaat.

Benodigd: beamer en scherm

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 125
VVP-aangesloten verenigingen: € 160
Overige gemeentes en verenigingen: € 175
Bedragen zijn exclusief reiskosten

Deel dit