Een programma met zang en gitaar

Een programma met zang en gitaar

Opnieuw brengt Martijn van Kogelenberg een muzikale avond, met liederen van onder andere Johny Cash en Leonard Cohen. 

Door Martijn van Kogelenberg

Twee seizoenen geleden hadden we Martijn van Kogelenberg al een keer in ons programma opgenomen. Heeft u zijn programma en zijn geweldige stem toen gemist? Of wilt u hem nog een keer vragen? Dat is tot ons genoegen dit seizoen mogelijk.

Over zijn passie en zijn programma’s zegt hij zelf het volgende: ‘Muziek is iets dat eigenlijk mijn leven lang al bij mij hoort. In het bijzonder heb ik mij geïnteresseerd voor het Nederlandse cabaret/kleinkunst enerzijds – met name het wat oudere genre - en de maatschappelijk betrokken singer-songwriter anderzijds. Ik heb veel geluisterd naar Wim Sonneveld, Toon Hermans, Wim Kan, Fons Jansen, Don Quishocking, Kabaret Ivo de Wijs, Drs P, Jules de Corte enzovoorts. Daarnaast ben ik een liefhebber van bijvoorbeeld Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Georges Brassens, Reinhard Mey en Ede Staal. Vanaf mijn studietijd ben ik gitaar gaan spelen en gaan zingen – in het begin vooral Russische liedjes van Bulat Okudzhava, dat doe ik nog steeds graag, mijn laatste actieve overblijfsel van mijn studie Ruslandkunde.’

U kunt kiezen uit een van onderstaande programma’s of een combinatie daarvan. U kunt hierover altijd ook contact opnemen met Martijn. U kunt het programma ook combineren met een gezamenlijke maaltijd.
- Zoeken naar inspiratie en spiritualiteit in Russische liederen
- Een programma over Leonard Cohen
- Franse chansons en songs: inspiratie op muziek o.a. Brassens
- Protestsongs: Pete Seeger. Bob Dylan, Wolf Bierman, Jules de Corte, Tom Leher, Vladimir Vysotski, Reinhard Mey en Louis Davids
- Verbonden door het geloof? Liederen van Fons Jansen en Johnny Cash.

Martijn van Kogelenberg (39) woont met zijn vrouw en twee zoons in Leiden. In het dagelijks leven is hij werkzaam als docent en onderzoeker op het terrein van het privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.

Praktische informatie:
Duur programma: 60-75 minuten.
De stem van Martijn heeft geen versterking nodig, maar het is aan te raden om van te voren te overleggen over de geluidskwaliteit van de ruimte.

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 120
VVP-aangesloten verenigingen: € 155
Overige gemeentes en verenigingen: € 175
Bedragen zijn exclusief reiskosten (Openbaar Vervoer of auto € 0,19/km vanaf Leiden)

Deel dit