Elzasreis: in de voetsporen van Schweitzer

Elzasreis: in de voetsporen van Schweitzer

Ga op reis naar de geboortegrond van de bekende theoloog Albert Schweitzer en laat u inspireren. 

Albert Schweitzer (1875-1965) werd geboren in de Elzas. Zijn levensmotto ‘Eerbied voor het leven’ spreekt nog altijd tot de verbeelding. Vanuit dit thema worden vanaf het seizoen 2019- 2020 regelmatig zesdaagse bezinningsreizen aangeboden. In zijn geboortestreek maakt u kennis met zijn leven en werk. Daarnaast is er ruimte voor excursies, ontspanning en onderlinge ontmoeting. De omgeving biedt tal van mogelijkheden.

Waar
Het bezinningshuis Le Promontoire in Urbeis biedt plaats aan maximaal 17 mensen, verdeeld over 8 ruime kamers. Het huis in de Franse Vogezen is voorzien van een gezamenlijke huiskamer, serre, balkon, keuken en eetzaal. Er kan, gezamenlijk of afzonderlijk, met eigen vervoer worden gereisd.

Voor wie
De reis is bedoeld voor belangstellende vrijzinnige gemeenten en/of afdelingen. Samen met u worden de afspraken gemaakt door ds. Annemike van der Meiden en/of ds. Carla Schoonenberg. Zij zullen op een informatieavond met u de mogelijkheden verkennen die bij uw organisatie passen en spreken een format met u door. Daarnaast kunt u ook intekenen voor een reis als individueel lid. Deze reis is speciaal bedoeld voor belangstellenden uit verschillende gemeenten, verenigingen en afdelingen. De voorbereiding en begeleiding van deze landelijke reis vindt plaats door Carla Schoonenberg.*

Kosten
Afhankelijk van het programma bedragen de totale kosten voor deze reis ongeveer € 450, 00 per deelnemer.

Gevraagde vergoeding informatieavond
Een informatieavond kunt u aanvragen via Vrijzinnig Perspectief. De kosten voor een avond op uw locatie bedragen:
VVP-leden-verenigingen: € 105,00
VVP-aangesloten verenigingen: € 145,00
Overige gemeentes en verenigingen: € 175,00
Bedragen zijn exclusief reiskosten (€ 0,24/km)

* Met individuele belangstellenden uit het land zal vooraf een bijeenkomst worden gepland wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. De kosten van die bijeenkomst worden gedeeld door de aanwezige belangstellenden.

Deel dit