Voorstelling 'Esther' door Pauline Seebregts

Voorstelling 'Esther' door Pauline Seebregts

Deze eigentijdse voorstelling over de oudtestamentische Esther, gespeeld door Pauline Seebregts. 

Toen het meisje geboren werd noemden haar ouders haar Hadassa. Wat betekent: bloeiende Mirthestruik. Een struik met witte bloemen die alle jaargetijden groen blijft. Een naam die klonk als ‘een belofte van schoonheid’. Tot de dag dat haar oom Mordechai haar het advies gaf om zich voortaan niet meer Hadassa te noemen maar Esther. ‘Voor haar eigen veiligheid’. Die dag zou haar leven veranderen. De jonge vrouw werd opgenomen in de harem van de koning en gekozen tot zijn vrouw. 

Deze eigentijdse voorstelling voor volwassenen wordt gebracht door verhalenvertelster Pauline Seebregts, geïnspireerd op het bijbelboek Esther. Het enige bijbelboek waarin de naam van God niet voorkomt. Als God in dit verhaal aan het werk is dan is het in het verborgene. En dat is precies wat de naam Esther betekent; Ik ben verborgen. Wie was ze als ze verborgen bleef? En wie zou ze zijn als ze tevoorschijn kwam?

Raken deze vragen niet ook aan de wereld van vandaag? Wie zijn wij als we ons durven bekennen op het scherpst van de snede? Misschien vraagt deze turbulente tijd juist om mensen die bereid en in staat zijn om hun hart te openen en hun licht durven tonen. Ook als er iets van afhangt.

Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Als docent is zij verbinden aan de Vertelacademie in Utrecht. Zij is uitgeroepen tot Vertelambassadeur 2017. Als vertelster heeft zij een warme, expressieve manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer. Dikwijls worden aar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. www.paulineseebregts.nl

Praktische informatie:

Duur voorstelling 60 minuten
Speelvlak: 4x3 meter
Licht en geluid in afstemming

Gevraagde vergoeding:

VVP-leden-verenigingen:                             € 270
VVP-aangesloten verenigingen:                € 375
Overige gemeentes en verenigingen:      € 450

Bedragen zijn exclusief 6% btw en reiskosten (€ 0,25/km)

U kunt ook nog een van de andere voorstellingen van Pauline Seebregts boeken:

Meer informatie is te vinden op www.paulineseebregts.nl

Deel dit