Inspiratiebijeenkomst met film - verhaal - dialoog

Inspiratiebijeenkomst met film - verhaal - dialoog

een programma waarin we door dialoog en oefening deelnemers contact laten maken met hun eigen verhalen van moed, angst en vertrouwen.

Een Inspiratiebijeenkomst! Waarom nu?
We geloven dat het er juist nu op aankomt. In een wereld die meer en meer verdeeld raakt waarin angst voor aanslagen, geweld en 'de ander' toeneemt willen wij een inspirerend programma bieden waarin verhalen over moed, angst en vertrouwen centraal staan. Durf je – als het er op aankomt- gehoor te geven aan de fluistering van je hart? Het vraagt moed maar de kleinste beweging telt! (aldus Pauline Seebregts)

Wat kunt u verwachten?
Een korte filmdocumentaire als opener over een groep van tien zeer diverse verhalenvertellers die worden gevolgd tijdens het maken en uitvoeren van hun vertelvoorstelling. Zij beogen met hun voorstelling mensen te verbinden dwars door alle culturen, religies en maatschappelijke posities heen. Na de film is er de mogelijkheid om nog een aantal liveverhalen te horen door vertellers. Daarna een programma waarin we door dialoog en oefening deelnemers contact laten maken met hun eigen verhalen van moed, angst en vertrouwen. Wat verbindt ons met het verhaal van de ander?

Voor wie?
Deze inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor kerkelijke en maatschappelijke instanties die op zoek zijn naar een inhoudsvolle avond met hun eigen achterban.

Door wie?
Het programma wordt professioneel begeleid door Pauline Seebregts, verteller, trainer, dialoogbegeleider en initiatiefnemer van dit project. Als mede door Petulia van Tiggelen, filmregisseur en procesbegeleider van veranderingsprocessen.

Praktisch
Het gehele programma duurt ± 2,5-3 uur (film/liveverhalen 1 uur + werksessie/dialoog 1,5-2 uur). Meer informatie kunt u opvragen bij Pauline Seebregts: 0344-785381 en vinden op www.paulineseebregts.nl 

Aanleiding voor deze Inspiratiebijeenkomst
Als gekozen Vertelambassadeur 2017 van Nederland en Vlaanderen ging Pauline Seebregts in opdracht aan de slag met de vraag: ‘Welke verhalen moeten verteld worden in deze tijd?' Gezien de actualiteit van dat moment besloot zij op zoek te gaan naar verhalen van Moed, Angst en Vertrouwen. Samen met een groep vertellers van verschillende cultuur, geloof, achtergrond en nationaliteit ging zij op weg om verhalen te horen bij terminaal zieken, daklozen, vluchtelingen, homoseksuelen, moslima’s en mensen in de schuldsanering. Verhalen over Moed, Angst en Vertrouwen. Zij maakten samen de Vertelvoorstelling 'Helden van Nu' die ze op allerlei plekken speelden in Nederland en Vlaanderen. Naar aanleiding van de verhalen uit de voorstelling gingen ze ook steeds in dialoog met het publiek over hún verhalen. Dit leidde tot prachtige momenten.

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 330
VVP-aangesloten verenigingen: € 455
Overige gemeentes en verenigingen: € 550
Bedragen zijn exclusief reiskosten (€ 0,25/km) en 9 % btw

Deel dit