Kreuzweg; een kleine passie

Kreuzweg; een kleine passie

Veertien nieuwe schilderijen van de kruiswegstaties door twee kunstenaars. Veertien nieuwe stukken muziek van kerkmusicus-pianist Jan Marten de Vries.

De deelnemers/luisteraars worden meegenomen op de traditionele kruisweg. Bij de verschillende verbeeldingen staan we stil. Hier klinkt de indringende muziek van viool of cello en piano.

In grote zalen langs de opgestelde schilderijen. In kleinere ruimtes in concertopstelling met gebruik van de beamer.
Een programma voor de lijdenstijd en daarbuiten. In de eerste maanden van 2019 speelde het project Kreuzweg een aantal keer in Nederland en België. Er werd een cd mee opgenomen. Bij het daadwerkelijk lopen van de kruisweg levert het project altijd een extra inleider/begeleider. In concertopstelling kan in overleg gekozen worden voor een inleider.

Piano, composities Jan Marten de Vries
Schilderijen Auke de Vries, Ruth Taylor
Viool Kirsti Apajalahti*
Cello Elianne Ardts*
* In toerbeurt Foto:

Jan Marten de Vries is componist, pianist en kerkmusicus. Hij schreef muziek en tekst voor kerk en straat, voor radio en televisie. Tientallen liederen van hem zijn opgenomen in de reguliere bundels zoals Zingend Geloven, Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk, Zangen van zoeken en zien. Hij schreef alle veertig liederen van de Samenleesbijbel. Zesentwintig jaar nadat hij zijn muziekopleidingen in Rotterdam had afgerond (1988), ging hij opnieuw als student naar het conservatorium, ditmaal in Utrecht. Voor verbreding en verdieping. Daarna werd alles anders.

De Finse Kirsti Apajalahti is (alt-)violist. Zij studeerde in Helsinki en in Utrecht, waar zij haar bachelor moderne viool (2014) en haar master barokviool (2017) haalde. Zij speelt in verschillende orkesten, o.a. in Holland Baroque. Met haar KirstiConsort won zij de publieksprijs van de Fontys Toonzaal Chamber Music Competition 2016. Zij is zowel actief in de oude muziek als in de hedendaagse.

Elianne Ardts studeerde cello bij Ran Varon aan het Utrechts Conservatorium, waar zij in 2015 afstudeerde. Daarna studeerde ze barokcello bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2018 voltooide ze deze masterstudie. Ze speelt graag kamermuziek (o.a. in het KirstiConsort) in zowel kleine als grotere bezetting.

Auke de Vries studeerde in 2011 af aan de Kunstacademie St. Joost in Breda met zijn korte animatiefilm The Super Rope Solution, waarvoor hij de Tent Academy Award kreeg. Daarna werd zijn werk meerdere malen genomineerd en prijswinnend. Hij reisde in 2015 met Ruth Taylor al tekenend en filmend de wereld rond om inspiratie op te doen en workshops te geven. Hij werkte aan veel bekende reclamefilms. Ook illustreert hij ‘licht’ theologische boeken. www.aukev.com

De van oorsprong Schotse Ruth Taylor is freelance illustrator/animator. Zij is gespecialiseerd in het creëren van ‘karakters’. Zij studeerde in 2011 af aan de Kunstacademie St. Joost in Breda met de korte animatiefilm Drifted. Zij is freelance illustrator en animator. In 2018 werkte zij aan het project Light Odyssey voor het Light Festival in Blackpool (GB) met de BBC Philharmonic. www.ruthtaylor.nl

Praktische informatie:
Te boeken voor de tijd voor Pasen, maar ook daarbuiten.
Duur voorstelling: 45 minuten (concertversie) of 80-90 minuten (met inleiding)
Nodig: vleugel of piano Voldoende ruimte om 14 schilderijen te plaatsen, of: Een goede beamerinstallatie
Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 390
VVP-aangesloten verenigingen: € 540
Overige gemeentes en verenigingen: € 650 (concertversie zonder inleider)

Bedragen zijn inclusief btw, reiskosten tot 150 km enkele reis en 100 programmaboekjes. Voor meer informatie over alle mogelijkheden kunt u de folder over het project ‘Kreuzweg’ opvragen of contact opnemen met Jan Marten de Vries: 071-5174572 / 06-28419684 www.janmartendevries.nl 

Deel dit