Lezing: De theologie van Theo Hobson

Lezing: De theologie van Theo Hobson

Britse media publiceren graag columns van de theoloog Theo Hobson. Wat maakt deze theoloog zo aantrekkelijk? Hoogleraar Rick Benjamins geeft een inleiding op zijn denken. 

 

Theo Hobson is een Britse theoloog, die zich vooral mengt in het publieke debat en veel publiceert in vooraanstaande kranten en tijdschriften. Hij verdedigt dat het christendom de seculiere samenleving van harte moet ondersteunen omdat die waardevol is.
Hij verwijt het liberale christendom dat het zichzelf in de vingers heeft gesneden door ritueel en viering te verwaarlozen. Hij bepleit een heruitgevonden vrijzinnigheid die in eigen huis overtuigend christelijk is en in de publieke ruimte uitgesproken humanistisch.
Hobson onderbouwt deze geprofileerde opvattingen in een aantal belangrijke boeken waarin hij zich hard maakt voor een opnieuw uitgevonden vrijzinnigheid.

Rick Benjamins (bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie vanwege de VVP) is actief voor De Vrijzinnige Lezing, die belangrijke en vernieuwende vrijzinnige theologen onder de aandacht wil brengen. In 2017 werd de Vrijzinnige lezing gehouden door Catherine Keller, in 2019 is Theo Hobson spreker. Over beide theologen verzorgde Benjamins een Nederlandstalige introductie, uitgegeven door Skandalon.

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 105
VVP-aangesloten verenigingen: € 145
Overige gemeentes en verenigingen: € 175
Bedragen zijn exclusief reiskosten

Deel dit