Lezing: Het Midden-Oosten-conflict

Lezing: Het Midden-Oosten-conflict

Lezing door Hans Luiten

Begrijpt u het Midden-Oosten ook niet meer? Waarom de IS strijders plots zoveel macht krijgen? Waarom het strenge Iran in vredesnaam de meer vrijzinnige Assad van Syrië helpt? Waarom Saddam Hoessein zo populair was en de fundamentalistische sjeikhs van SaoediArabië worden aangevallen door nog fundamentalistischer moslims? En wat is de rol van Turkije in het geheel? Hans Luiten schetst voor u het bredere kader. Voor een ieder die de krant weer beter wil kunnen begrijpen!

In zijn lezing behandelt Hans Luiten onder meer de verschillen tussen soennieten en sji'ieten, de Engelse en Franse kolonisatiepolitiek, Saoedie's met overgewicht, de vroegere populariteit van leiders als Assad en Nasser en uiteraard de vraag waarom de fundamentalistische islam zo'n enorme bloei lijkt door te maken. De lezing wordt uiteraard steeds bijgewerkt naar de actuele situatie.

Hans Luiten studeerde geschiedenis. Interessegebieden zijn onder meer Amsterdam en de Zaanstreek, Turkije en het Midden-Oosten, kunstgeschiedenis en de arbeidersbeweging. Sinds 5 jaar houdt hij lezingen, onderzoekt en schrijft, geeft les, leidt rond en begeleidt reizen naar Turkije, Oezbekistan en andere landen. Samen met Sven de Graaf schreef hij in 2016 het boek ‘Begrijpt u het Midden-Oosten nog?’ dat inmiddels zijn 3e druk beleeft.

Hans Luiten rekent twee tarieven: binnen de Randstad bedraagt het € 325,- excl. 21% btw. Als de reistijd langer dan 1,5 uur is vanaf Amsterdam (enkele reis) wordt het tarief € 500,- excl. 21%.

Gevraagde vergoeding:
Van VVP-leden-verenigingen:                          € 225 of € 350
Van bij de VVP-aangesloten verenigingen: € 275 of € 425
Overige gemeentes en verenigingen:           € 325 of € 500

Bedragen zijn exclusief 21% btw. Reiskosten worden berekend vanaf 50 km.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

25 Feb 2018
Haren Witte Kerkje

Muziek uit de hemel


11 Maa 2018
Assen DG-kerk

Lezing 'De kracht van kwetsbaarheid'


11 Maa 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Muziek uit de hemel


Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.