Reli-theater: Van begin tot het absolute einde

De mooiste scheppingsverhalen uit de hele wereld, verwerkt in een vrolijk theaterstuk waarin de vraag centraal staat: wat hebben we (nog) aan al die verhalen? 

DSC 0219Door Erik Jan Tillema en Victor Posch

Er bestaan duizenden scheppingsverhalen: over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan?

Verhalen over het ontstaan van de wereld staan centraal tijdens de voorstelling ´Van begin tot het absolute einde´. Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen op een humorvolle wijze mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de Bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan.

Al die verschillende verhalen willen vertellen over het ontstaan van de mens. Zijn er overeenkomsten tussen al die verhalen? En hebben we er tegenwoordig nog wat aan, nu de wetenschap steeds meer kan verklaren hoe het heelal is ontstaan? Erik Jan Tillema stelt de vragen en komt met een verrassend antwoord.

De veelzijdige muzikant Victor Posch zingt, speelt op de saxofoon en drumt en zorgt zo voor de muzikale omlijsting van de voorstelling.

Deze voorstelling kan geboekt worden t/m november 2021

Erik Jan Tillema schreef het kinderboek ‘De man die zijn ezel opvouwt’ met daarin de mooiste verhalen uit alle religies en is daarnaast beleidssecretaris van de VVP.

Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia, speelt tenor- en altsaxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten, geeft saxofoonles, schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen, is bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken, treedt op als straatmuzikant en organiseert jazzworkshops.

Speelduur: ca 60 minuten, zonder pauze.
Graag overleg van te voren over de versterking van het geluid.

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 345
VVP-aangesloten verenigingen: € 445
Overige gemeentes en verenigingen: € 500
Bedragen zijn exclusief 9% btw en reiskosten (€ 0,19/km vanaf Burgerbrug)

Deel dit