Vertelvoorstellingen van Pauline Seebregts

Pauline Seebregts brengt verhalen en voorstellingen met humor en diepgang die ontroeren, verwonderen en inspireren. Wij hebben er twee voor u uitgekozen.

Pauline Seebregts Jozef

VERTELVOORSTELLING ‘JOZEF'
Hij zat vaak op het eenvoudige bankje voor zijn huis. Nog steeds hield hij dan graag een stuk hout in zijn handen. Als er vroeger iets van hout gemaakt moest worden, dan was hij je man! Hij was nooit de man geweest van de grote ideeën of visies. Nee. Jozef was eerder praktisch ingesteld. Hij hield ervan om dingen te maken, te bouwen en te verbinden met elkaar. Er ging wat hem betreft niets boven een mooi stuk hout. De geur alleen al! En weet je wat zo mooi was aan hout, hout is eerlijk. Het verbergt niets’. Hij had het timmermansvak van zijn vader geleerd, die het weer geleerd had van zijn vader. Al vroeg leerde de jonge Jozef dat er voor ieder stukje hout een bestemming was. Maar wat kon een eenvoudige man zoals hij van het leven verwachten? Toen de Engel in zijn droom Jozef de vraag stelde hielden hemel en aarde hun adem in. Want wat zou zijn antwoord zijn!?
Een vertelvoorstelling over Jozef, de man over wie we eigenlijk maar zo weinig weten. Wie was hij? Wat was zijn kracht? Hoe heeft zijn verhaal betekenis voor ons nu? Deze voorstelling kan eventueel ook begeleid worden door livemuziek en zang.

Pauline Seebregts Rijk van het Hart 980x743

VERTELVOORSTELLING ‘RIJK VAN HET HART’
Een tweeluik over de ongewone tijd waarin we leven. De wereld wordt uitgedaagd. Het land is verdeeld. De mensen zijn verdeeld. Er is angst voor ziekten, aanslagen en ‘de ander’. Wie ben jij en wie wil je zijn als het erop aankomt?
De koning in het ene rijk regeert maar weet eigenlijk ook niet meer precies waar hij mee bezig is en heerst vanuit angst en controle. De koningin uit het andere rijk heeft zich teruggetrokken achter de ijzeren poorten van haar paleis. Ze is vergeten waar de sleutels zijn. Tot het moment dat beiden zich ergens vaag herinneren dat er een plek moet zijn waar het vredig en rustig is. Die plek waar alles nog ongeschonden en heel is. Hoe kom je daar en wat is een koninklijke weg?
Een voorstelling die niet alleen maar raakt aan de wereld buiten ons maar ook metafoor is voor ons hoe we ons bewegen in ons eigen innerlijke rijk.

Pauline Seebregts 1

Verhalenverteller Pauline Seebregts
Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Daarnaast is zij als docent verbonden aan de Vertelacademie in Utrecht. Eerder werd zij uitgeroepen door een vakjury tot Vertelambassadeur 2017. Als vertelster heeft zij een warme, expressieve manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer. Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen.

www.paulineseebregts.nl

 Praktische informatie:
Duur voorstelling: 60 minuten
Speelvlak: ongeveer 4x3 meter

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 270
VVP-aangesloten verenigingen: € 375
Overige gemeentes en verenigingen: € 450
Bedragen zijn exclusief 9% btw en reiskosten (€ 0,25/km vanuit Zoelen)

Deel dit