Voorstelling Bronnen van Kirsten Benschop

Voorstelling Bronnen van Kirsten Benschop

'Bronnen' is een ontwapenende theatervoorstelling over verbinding en (innerlijke) vrijheid en wat daarbij in de weg kan staan.

Want wij kunnen wel vol zijn van klimaatbeheersing, gelijke rechten en democratie, maar wat kunnen we met deze grote wij-thema’s als we dichtbij huis vaak al moeite hebben om samen te leven en elkaar te verdragen?
Onze lontjes worden steeds korter, we gaan steeds sneller de barricades op en democratie verwarren we met persoonlijke vrijheid. Ook de kerk als samenbindende factor lijkt verdwenen en God deden we misschien wel samen met die kerk weg. Onrustig zijn we, zoekend en het lijkt of we maar geen grond kunnen vinden om in te wortelen.

In 'Bronnen' gaat Kirsten op zoek naar hoe het misschien ook kan. Ze gaat hiervoor te rade bij klassieke en hedendaagse schrijvers, filosofen en religieuzen uit verschillende tradities. Wat hebben zij ons vandaag te zeggen als het gaat om verdraagzaamheid, verbinding en vrijheid? Kunnen zij een ander licht werpen? Kirsten gaat ‘het gesprek’ met hen aan in speelse dialogen. Ervaringen uit haar eigen leven worden aaneengeregen met verrassende verhalen en inzichten van deze ‘bronnen’. Warm, wijs, kinderlijk eenvoudig soms, inspirerend en hoopgevend.Acterend, vertellend en beeldend zet Kirsten met 'Bronnen' na haar voorstellingen ‘Wie stenen losbreekt’, ‘Adempauze’, ‘Spiegeltijd’ en ‘Die Ik Ben’, opnieuw een ijzersterke en vernieuwende theatersolo neer. Integer én expressief, omlijst met muziek.

Kirsten Benschop Bronnen 1 kleiner

Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Voorstellingen over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt.
Naast schrijven en acteren geeft Kirsten ook trainingen op het gebied van toneel en communicatie. Want wat is er mooier dan door te geven aan anderen waaraan jij zelf zoveel plezier beleeft!?

Praktische informatie:
Duur voorstelling: 75 minuten, zonder pauze (kan eventueel ingekort naar 65 minuten)

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 295
VVP-aangesloten verenigingen: € 380
Overige gemeentes en verenigingen: € 425
Bedragen zijn exclusief 9% btw en reiskosten (€0,23 p/km. vanuit Veenendaal)

Deel dit