Wie is de Boeddha uit het tuincentrum?

Wie is de Boeddha uit het tuincentrum?

In ieder tuincentrum kun je een Boeddha kopen. Duizenden Nederlanders mediteren. De Dalai Lama verschijnt bij Collegetour.

Het boeddhisme is nog nooit zo populair geweest.
Maar wie was de Boeddha eigenlijk? Heeft hij wel bestaan? Zijn er historische bewijzen voor zijn bestaan? Wat heeft dat geloof te maken met het hindoeïsme? Hoe heeft het boeddhisme zich verspreid? En is het nou een filosofie of een godsdienst?
In de lezing behandel ik al deze vragen. Maar nog veel meer: Alexander de Grote, de enorme Boeddhabeelden die in Afghanistan zijn opgeblazen, prachtige muurschilderingen in de Chinese woestijn, Tibetaanse kloosters en de herontdekking van de Borobudur.

Hans Luiten groeide op in de Zaanstreek. Volgde verschillende studies geschiedenis. Interessegebieden zijn onder meer Amsterdam, de Zaanstreek, het Midden-Oosten, Rusland, Centraal-Europa en kunstgeschiedenis. Is inmiddels ruim 20 jaar een enthousiaste en bevlogen docent geschiedenis. Sinds 9 jaar houdt hij lezingen, onderzoekt en schrijft, geeft les, leidt rond en begeleidt reizen naar onder meer het Midden-Oosten, Rusland en Centraal-Azië.

Benodigd: beamer en scherm

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 245
VVP-aangesloten verenigingen: € 315
Overige gemeentes en verenigingen: € 350
Bedragen zijn exclusief 21% btw en reiskosten (vanuit de Zaanstreek)

Deel dit