Workshop: Zangen van zoeken en zien

Workshop: Zangen van zoeken en zien

Wilna Wierenga en Felicity Goodwin verzorgen zangworkshops over moderne liederen. Zoals uit de bundel Zangen van Zoeken en Zien.

Het is ook mogelijk om liederen uit 25 jaar Nieuw LiedFonds te zingen of liederen uit het Oosterhuis-repertoire. Het Nieuw LiedFonds richt zich op vrouwelijke dichters en componisten, en heeft onder meer poëzie van Vasalis en Judith Herzberg verklankt. Een gelegenheid voor je gemeente om over de drempel van het onbekende lied te stappen. Ook zeer geschikt voor regionale samenwerking.

Wilna Wierenga
Ruim 25 jaar actief in de Nederlandse liturgievernieuwing. Als zanger in diverse koren zoals de Amsterdamse Studenten Ekklesia, Het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek, Schola Liturgica en het Vocaal Theologenensemble. Daarnaast heeft zij vele producties in de vorm van cd’s en concerten op dit terrein op haar naam staan. Sinds 1999 is zij bestuurslid en productieleider van het NLF. Van 2006 tot 2011 had zij de muzikale leiding van het koor van de WestFriese Ekklesia. Daarnaast was zij redactielid van het tijdschrift ‘Eredienstvaardig’ en Het Nieuwe Liedboek voor huis en kerk en het Oecumenisch Liedboek. In 2013 schreef zij samen met Bettine Siertsema het liedboek ‘Als daar muziek voor is – 90 liederen van het Nieuw LiedFonds’. Zij was een van de elf leden van de projectgroep die de oecumenische liedbundel Zangen van zoeken en zien samenstelde. Wilna Wierenga is werkzaam als pastoraal werker en pionier in de PKN en Geestelijk Verzorger in een woonzorgcentrum

Felicity Goodwin
Studeerde aan het Queensland Conservatorium of Music, Australië bij Christopher Wrench (orgel) en Steven Savage (piano). In 1995 kreeg ze haar Bachelor of Music met First Class Honours. Na het behalen van haar diploma heeft ze als koordirigente, organist, pianist en clavecinist bij orkesten, koren en kamermuziek ensembles in Australië gespeeld. In 2000 kwam ze naar Amsterdam om clavecimbel bij Bob van Asperen te studeren. Sindsdien heeft ze gewerkt als organiste en koordirigente bij verschillende koren in Amsterdam en is ze de vaste organiste in de Laurentiuskerk, Weesp. Zij speelt op dit moment bij verschillende kamermuziekensembles in Amsterdam en treedt regelmatig op in Nederland, Duitsland en Australië. Sinds 2007 werkt ze samen met het Nieuw LiedFonds als begeleider en componist.

Benodigd: piano

Ook mogelijk: workshop met Wilna Wierenga met uw eigen organist/pianist, mits deze de begeleidingen goed kan spelen

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 210
VVP-aangesloten verenigingen: € 270
Overige gemeentes en verenigingen: € 300
Bedragen zijn exclusief reiskosten

Deel dit