Studiedag Positieve psychologie en Zingeving

Van 29 maart 2019 13:00 tot 29 maart 2019 17:00
Geplaatst door Inge Bult
Categorieën: Studiedag
Gezien: 390

Deze studiedag van de KSGV wil eerst ingaan op de kenmerken en inzichten van de positieve psychologie en de plaats van zingeving daarbinnen. Daarna wordt nagegaan hoe deze zijn opgenomen in het veld van de psychotherapie en de geestelijke verzorging.


Dagvoorzitter: 
Jos Pieper (vanuit het KSGV als bijzonder hoogleraar levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid, met bijzondere aandacht voor de maatschappelijke aspecten, verbonden aan de Universiteit van Tilburg). Sprekers: 
Gerben Westerhof (hoogleraar narratieve psychologie en technologie verbonden aan de Universiteit Twente);
Marijke Schotanus-Dijkstra (universitair docent op het gebied van welbevinden en preventie van psychische stoornissen verbonden aan de Universiteit Twente);
Hetty Zock (vanuit het KSGV als bijzonder hoogleraar levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid, met bijzondere aandacht voor de geestelijke verzorging, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen);
Hans Alma (als gasthoogleraar hedendaagse humanisme verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel).
Tot besluit volgt een paneldiscussie over de relevantie van positieve psychologie voor psychotherapie, psychiatrie en geestelijke verzorging tussen de KSGV-hoogleraren Arjan Braam en Rien van Uden en de sprekers.


Utrecht, vrijdagmiddag 29 maart 2019 (13.00-17.00 uur) in het auditorium van het Catharijneconvent. Het volledige programma en een uitgebreidere inleiding vindt u op de website van het KSGV:
https://www.ksgv.nl/studiebijeenkomsten/ en onder aan dit bericht. U kunt de digitale folder via de website bekijken en downloaden. Tevens kunt u zich op onze nieuwe website rechtstreeks aanmelden en de kosten betalen.


Aanmelding bij voorkeur via https://www.ksgv.nl/studiebijeenkomsten/ (u kunt de rechtstreekse link hieronder vinden). Als lid kiest u voor het Toegangsbewijs Leden, waarmee voor u de speciale toegangsprijs gerekend wordt van € 30,00.