Tjeu van den Berk over de zoektocht van de mens

Van 23 maart 2019 13:30 tot 23 maart 2019 15:00
Geplaatst door Inge Bult
Categorieën: Lezing
Gezien: 378

‘De zoektocht van de mens die de weg is kwijtgeraakt’

door Dr. Tjeu van den Berk

De moderne mens op weg naar haar ziel:  In 1913 raakte Jung in een hevige psychische crisis. Op een bepaald moment merkte hij dat het genezend werkte als hij de beelden en stemmen die in hem opkwamen daadwerkelijk de kans gaf te verschijnen en daarmee op een of andere manier in gesprek te gaan. Hij schreef de fantasieën, dromen en visioenen uit of tekende ze in mandala’s en andersoortige afbeeldingen uit die hij vastlegde in het “Rode Boek”.  Aan de hand van een   powerpont presentatie zullen de afbeeldingen uit dit prachtige boek toegelicht worden.

 

We gaan niet alleen inhoudelijk aan dit boek proeven (het is immens diepzinnig) maar via powerpoint zullen we ook in de ban kunnen raken van de prachtige afbeeldingen uit dit kapitale meesterwerk.

Tjeu van den Berk (1938)  studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht.

Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, dieptepsychologie, kunst en cultuur.  Is auteur van verschillende boeken.

Tjeu van den Berk