Lezing ‘Geen idee’ met Jan Warndorff

Van 13 oktober 2019 10:30 tot 13 oktober 2019 12:00
Geplaatst door Inge Bult
Categorieën: Lezing
Gezien: 361

Inspiratiebijeenkomst zondagochtend 13 oktober
‘Geen idee’ met Jan Warndorff

De populariteit van levenskunst en mindfulness laat zien dat steeds meer mensen zoeken naar houvast in het leven zelf. Filosoof Jan Warndorff schrijft op de achterflap van zijn boek  ‘Geen idee’: ‘Wat is leven? Als ik daar nu woorden aan geef, dan is dat heel eenvoudig: geen idee! Waarmee toch veel is gezegd. Allereerst is het een nauwkeurige omschrijving van de aard van het leven zelf: dit is geen idee, geen denkbeeld, geen stukje fantasie, maar echte, dampende, ademende werkelijkheid. Aangezien het leven alles omvat wat ieder afzonderlijk mens beleeft, zelfs wat ieder levend wezen beleeft, is de werkelijkheid zo duizelingwekkend groot en divers dat elke pretentie haar te kunnen bevatten of zelfs te overzien volstrekt belachelijk is.’

Wat bedoelen levenskunstfilosofen eigenlijk met ‘het leven zelf’? De inleider gaat verder borduren op een ‘filosofie van het boerenverstand.’ Hij ontwikkelde o.a. vanuit het boeddhisme een vernieuwende filosofie die het alledaagse leven centraal stelt. Het belooft een inspirerende ochtend te worden.

Auteursfoto 3

De bijeenkomst vindt plaats in de Doopsgezinde kerk, Oranjestraat 13, Assen, van 10.30- 12.00 uur.
In de pauze schenken we een kopje thee/koffie en presenteren daar volgens traditie wat lekkers bij.

Praktische informatie:
-U kunt gratis parkeren op de Oostersingel, Stationsstraat en langs de Industrieweg ter hoogte van Hendrik de Ruiterstraat.
- Na afloop staat de weegschaal klaar voor uw vrijwillige  bijdrage, waarbij wij denken aan € 5,-
www.vrijzinnig.nl/assen