Vertelvoorstelling 'Mijn hart woont elders'

Adres: Oude Delft 102 2611 CE Delft
Van: 20 Sep 2016 om 20:00
Tot: 20 Sep 2016 om 21:30

 

Omschrijving

Mijn hart woont elders

vertelvoorstelling door Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck

In deze vertelvoorstelling staan de (waargebeurde) verhalen centraal van twee vluchtelingen; Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar ergens in een wachtkamer in Nederland. Tijdens het lange wachten vertellen ze elkaar hun verhaal. Ze delen hun verscheurdheid en verlangen. Maar ook vertellen ze over hun bijzondere ervaringen en de hoopvolle verhalen die ze hoorden als kind. Wat leeft er in het hart van de ander? Wat maakt dat mensen ergens ‘vreemd’ of ‘thuis’ zijn? Een verhaal dat raakt in het hart.

De problemen van het asielbeleid en vluchtelingen in Nederland vullen bijna dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland en veel verliezen. Maar ook hebben ze te winnen; een nieuwe thuishaven en een toekomst elders. Kennen we hun verhalen en krijgen ze een gezicht? Wat houdt een mens in zo’n situatie op de been?

Mijn hart woont elders

Deze voorstelling wordt gespeeld door twee professionele vertellers: Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck, waarbij de laatste voorstelling ook muzikaal begeleidt.

Verhalenverteller Pauline Seebregts heeft een warme, expressieve en intense manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer. In haar verhalen zoekt ze altijd de passie. Haar publiek - jong en oud - weet ze te raken. Ze bouwt de spanning van het verhaal zodanig op dat je in ieder geval wilt weten hoe het afloopt. Het einde kan een vraag zijn, is meestal verrassend en soms een opluchting. Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. www.paulineseebregts.nl