Muzikale lezing: heilige popmuziek

Adres: Lijtweg 9
Van: 22 Apr 2018 om 15:00
Tot: 22 Apr 2018 om 17:00

 

Omschrijving

Muzikale lezing: heilige popmuziek

door Erik Jan Tillema

Wie denkt dat popmuziek alleen maar over veel geld verdienen en vrouwen versieren gaat, heeft het mis. Talloze artiesten flirten met het christendom door achteloos bijbelteksten aan te halen, te verwijzen naar christelijke thema’s of juist door die bekende bijbelverhalen centraal te stellen. Erik Jan Tillema neemt in deze lezing het publiek mee langs enkele popliederen en legt uit wat we in de muziek kunnen horen en in de videoclips kunnen zien. Het is verrassend hoeveel symboliek er soms in die videoclips te vinden is. Katy Perry haalt in haar nieuwste single ‘Rise’ bijbelteksten aan. De zeer populaire Justin Bieber heeft zich onlangs tot het christendom bekeerd en ging in gebed tijdens een concert. Hij draagt nu ook een grote tatoeage van Jezus op zijn been. En de zangeressen van de voormalige band Destiny’s Child (waaronder Beyonce) scoorden onlangs een hit met het liedje ‘Say yes’, waarin de dames zingen: ‘Als Jezus ja zegt, kan niemand nee zeggen’. In veel kerken worden traditiegetrouw liederen van Huub Oosterhuis of Willem Barnard gezongen, maar dat zouden net zo goed Lady Gaga of Katy Perry kunnen zijn. Geniet van deze muzikale lezing en laat u verrassen door de diepere laag in moderne popmuziek.

erikjan 310

Erik Jan Tillema is godsdienstwetenschapper en heeft zich gespecialiseerd in de hedendaagse islam. Daarnaast is hij als beleidssecretaris verbonden aan de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten. Meer informatie vindt u op www.bureaudeus.nl
Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?