Zuidholland

VVP

Taizé-viering

Van 17 februari 2019 16:00 tot 17 februari 2019 17:30
Geplaatst door zuidholland
Categorieën: Taizé-viering
Hits: 15

17 februari, 16.00 uur, Taizé-viering

Op 17 februari om 16.00 uur zal de tweede Taizé-viering plaatsvinden in de Elthetokerk. Een viering met veel stilte, zingen, met lezing en gebed. Een meditatief, verstillende en muzikale viering dus.

In 1940 vestigde Frère Roger zich in Taizé in Frankrijk. Hij wilde mensen te hulp komen die beproevingen doormaken en neemt vluchtelingen op. Door allerlei omstandigheden is dit initiatief uitgegroeid tot een gemeenschap van meer dan honderd broeders: rooms-katholiek, protestant en afkomstig uit wel 25 landen. Sinds het eind van de jaren vijftig komen elk jaar tienduizenden jongeren (en volwassenen) naar Taizé. De intercontinentale ontmoetingen van een week bieden de gelegenheid te bidden, zich te bezinnen op hun bronnen, te zoeken naar de zin van het leven. Er zijn elke dag drie gebedsvieringen in Taizé met veel (meerstemmig) zingen, bidden en stilte (zie ook www.taize.fr/nl).

Aangezet door deze gemeenschap en in verbondenheid met de grondslagen (gemeenschap vormen door de verschillen heen) worden ook in Nederland veel Taizé-vespers georganiseerd. Meditatieve vieringen bestaande uit zingen van zich herhalende Taizé-liederen, stilte, schriftlezing en gebed.